Droga i diners decomissats

La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana han desarticulat una presumpta banda de narcotraficants que operava al districte de Nou Barris. Segons la investigació, els membres de la banda distribuïen les substàncies estupefaents, ja preparades en dosis, en patinets elèctrics. Per no aixecar sospites, portaven bosses de supermercat, fingint que havien anat a fer la compra.

Aquesta és la segona fase d’una operació que va arrencar al novembre, quan es va detenir el suposat cap de l’organtizació. Els investigadors, però, van detectar que la banda seguia operant des d’un bar del districte i van posar en marxa el dispositiu que ha acabat amb tres detinguts més, d’entre 30 i 40 anys. Se’ls atribueixen delictes de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues.

Vuit detinguts i diversa droga decomissada

En la segona fase de l’operació, es van localitzar 25 quilos de cocaïna pura, amagada a l’interior d’un cotxe. A més, en l’escorcoll del bar es va localitzar un fals terra on s’amagaven 61.000 euros, que la policia creu que provenen del narcotràfic.

D’aquesta manera, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana donen per desarticulada la banda. En total, s’han arrestat vuit persones, de les quals quatre han ingressat a la presó. També s’han decomissat, entre d’altres, 30 quilos de cocaïna pura, 100 pastilles d’èxtasi, 400 grams de marihuana processada i 100 dosis de cristall, a més d’una pistola detonadora, armes de fogueig i més de 104.000 euros.

L’ús de patinets per a la venda de droga no és un cas aïllat. La Guàrdia Urbana va detenir fa unes setmanes un home a qui havien aturat inicialment per una infracció de trànsit amb el patinet, tot i que no està vinculat a aquesta banda. Al juny, també es va detenir un altre narcotraficant que transportava la droga en patinet elèctric.