L’Ajuntament de Barcelona ha desallotjat els darrers inquilins que vivien de manera irregular a l’antiga fàbrica de La Escocesa, ubicada al carrer de Pere IV, al barri de Provençals del Poblenou. Per als representants veïnals de la zona, aquest és un primer pas cap a l’obertura de l’espai als veïns en forma d’equipament cultural, que és el que reclamen des de fa anys.

Els veïns volen que La Escocesa esdevingui un espai cultural

Les portes i finestres de l’antiga fàbrica de La Escocesa han quedat tapiades després que el consistori ha fet fora les persones que ocupaven l’edifici. L’Associació Veïnal Provençals Mar valora aquest fet com un primer pas cap a la definició del futur de l’edifici.

El consistori explica que l’estat de deteriorament de l’edifici no podia garantir la seguretat dels ocupants. L’immoble, catalogat patrimonialment, és en gran part de propietat municipal i l’Ajuntament està estudiant quins podrien ser-ne els futurs usos. De moment, se n’han desallotjat els inquilins però l’espai destinat a la creació artística existent, gestionat per l’ICUB, continua actiu. Els veïns consideren que podria servir de pont cap al centre cultural obert al barri que ells proposen.

És un centre fantàstic. Tenim escoles que podrien gaudir d’això, hi ha molta població. És una zona que està creixent molt i fomentar la cultura serà molt interessant”
Joan Vidal, AV Provençals Mar

També reivindiquen que l’entrada al recinte es faci pel carrer de Bolívia i no per Pere IV com actualment, ja que així el futur equipament estarà més ben comunicat amb el barri. Han fet arribar totes aquestes propostes com a al·legacions a la modificació del PGM del 22@.