Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desallotjat els entorns de la Sagrada Família per una furgoneta sospitosa que ha resultat ser una falsa alarma. Les imatges de l’operació antiterrorista mostraven un home que semblava anar emmanillat però fonts policials han explicat que només l’han identificat i que no hi ha hagut detencions.

 

Entrada actualitzada a les 23:08

Després de les comprovacions que ha fet la unitat dels TEDAX dels Mossos s’ha descartat que el material del vehicle fos perillós. L’operació policial s’ha allargat durant més d’una hora i no ha estat fins a les 21.45 h que la situació a la zona no s’ha normalitzat.

 

A través de Twitter, els Mossos havien demanat als veïns que no sortissin de casa ni s’acostessin a la zona acordonada. A causa de l’operació, s’ha desviat el transport públic que circula per aquesta zona, incloses les línies 2 i 5 del metro, que no paraven a l’estació de la Sagrada Família. A les 22 h, el metro s’ha restablert. Mitja hora abans s’ha tornat a obrir el trànsit als carrers acordonats i s’ha permès als veïns i comerciants accedir als seus habitatges i establiments.

Els treballadors de la botiga del Barça que hi ha al carrer de Mallorca han explicat a betevé que els agents els han fet abaixar la persiana i els han confinat dins del local. Des del bar Sagrada Família i el Costa Coffee del carrer de Provença, els treballadors han afegit que la policia ha desallotjat els clients i després els han confinat a dins. En altres establiments, com el restaurant Pizza Emporio, els agents han demanat a clients i treballadors que abandonessin el local i es dirigissin més enllà del cordó policial. Al Farggi Café del carrer de Provença han optat per abaixar ells mateixos la persiana en veure corredisses en els primers moments de l’operació policial. El temple de Gaudí també ha estat desallotjat en el marc de l’operació.