El desallotjament d’una quarantena de persones que feien venda ambulant a la zona litoral de Barcelona va acabar amb l’enfrontament d’alguns d’aquests manters a agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona dins del vestíbul del metro de la Barceloneta, amb llançament d’objectes i destrosses inclosos. Així ho asseguren fonts policials i ho mostra un vídeo del moment dels fets, que van ocórrer la nit de divendres, 12 d’agost, pels volts de les 22 h.

En el moment de l’actuació, i per motius que encara es desconeixen, els venedors van entrar a l’estació del metro de la Barceloneta on, segons diversos testimonis i la mateixa Guàrdia Urbana, els venedors van provocar danys als torns d’accés al metro i van llançar objectes als agents. Fonts de l’Ajuntament informen que el cos policial ha obert diligències a algunes de les persones implicades per atemptat contra l’autoritat i danys.

Desperfectes en les màquines de validació

Fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han confirmat a betevé els fets. Asseguren que part del grup de venedors ambulants desallotjats per la policia “es van endinsar desordenadament dins de l’estació” i que immediatament després va començar el llançament d’objectes. El balanç que dona TMB és de quatre vidres de màquines de validació trencats i un vidre lateral també malmès.