Desallotjament accidentat aquest dimecres a l’ELI la Clandestina, un local ocupat des de fa més de tres anys al Camp de l’Arpa del Clot. Els Mossos d’Esquadra han detingut dos dels ocupants per resistència activa a l’autoritat. Abans, han llançat un líquid inflamable sobre els agents, fet que ha obligat a traslladar-los a un hospital. Els han donat l’alta al llarg del dia.

L’operació policial ha començat a les 8.30 h, al passatge del Dos de Maig, 14-16, on hi havia sis persones intentant impedir el desallotjament. Segons els operaris encarregats de tapiar l’entrada, els Mossos han hagut de tirar una paret a terra per poder accedir on hi havia els altres sis ocupants, membres de l’ELI la Clandestina.

Segons la policia, quan han intentat entrar-hi els han llançat un líquid inflamable que, en contacte amb la pols del local, ha provocat marejos i nàusees a dos agents. Han hagut de ser traslladats a l’hospital, on han rebut l’alta al llarg del dia.

Un cop a l’interior, els Mossos s’han trobat dues persones que s’havien immobilitzat amb l’ajuda d’uns bidons plens de ciment, i després de desenganxar-los, els han detingut per resistència activa a l’autoritat.

El desallotjament ha finalitzat cap a les 13 h.

Concentració de suport

A les 17 h s’ha convocat, davant la comissaria de les Corts, una concentració de suport als dos joves d’ELI la Clandestina detinguts com a conseqüència del desallotjament.