Unes 400 persones han estat desallotjades aquest dilluns al matí de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya -la majoria treballadors de l’ens- al número 92 del carrer de la Diputació. Ha estat a resultes de l’encesa de dos pots de fum que han fet activistes del Sindicat d’Habitatge del Raval i el de la Verneda i la Pau, que han volgut, amb aquesta acció de protesta, denunciar la inacció de l’Agència davant l’adjudicació de pisos protegits.

Els treballadors de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han estat desallotjats aquest dilluns al migdia

Just abans del llançament dels bots de fum, una trentena de persones han empaperat la façana de l’edifici, una acció que l’ens vol denunciar als Mossos d’Esquadra. El director adjunt de l’Agència, Jaume Forn, ha explicat que la demanda de les entitats “no és proporcional amb l’acció que han fet i els riscos que han ocasionat”.

Les associacions han denunciat dos casos d’inacció. El primer, el d’una dona que al llarg dels últims anys ha passat per diferents pensions mentre espera l’assignació d’un pis social. I el segon cas és el d’una mare amb dos fills que ha tingut una ordre de desnonament per part de la procuradoria de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Les entitats denuncien que l’ens “és el fons voltor de la Generalitat”.

Aquesta no ha estat la única acció de protesta relacionada amb la defensa dels drets de l’habitatge. Aquest dilluns a la tarda, també n’hi ha hagut una altra: l‘ocupació de les oficines d’Azora per part de 200 persones convocades pel Sindicat de Llogaters.