Els Mossos d'Esquadra han entrat a la casa ocupada a les cinc de la matinada. A l'interior hi havia una desena de joves dormint i el desnonament s'ha pogut fer amb molta rapidesa i en un primer moment, sense incidents. De seguida però, un grup de joves ha tornat a la finca i ha començat a increpar els agents dels Mossos d'Esquadra. Fins i tot, alguns d'ells han intentat accedir de nou a l'interior de l'edifici, situat al número 550 de la Gran Via. Ha estat llavors quan s'han viscut alguns moments de tensió entre els okupes i la policia. El resultat final, nou persones detingudes per usurpació, amenaces, atemptat a l'autoritat i danys. Fa escassament dues hores, els joves i alguns veïns s'han mobilitzat pels carrers del centre de la ciutat per protestar contra el què ells entenen com un desnonament injust, ja que La Rimaia inclou projectes socials pel barri. Sembla ser que els propietaris de l'edifici estarien tramitant la llicència per convertir-lo en un hotel. La Rimaia compta amb el suport de diverses entitats veïnals. LLUÍS RAVELL, president AV Esquerra de l'Eixample "És un edifici que sabem que estava destinat per la propietat que n'havia fet l'adquisició a construir un nou hotel. Un nou hotel en una zona que nosaltres veiem que està plena d'hotels. Per a aquest projecte, nosaltres vam demanar a la seu del districte que s'aturés aquesta iniciativa i s'endegués un debat ciutadà". MANU SIMARRO, membre de la Universitat Lliure "Això suposa primer una pèrdua per tot el barri de Sant Antoni de l'Esquerra de l'Eixample perquè la Universitat Lliure La Rimaia tenia una biblioteca social. S'hi feien activitats pedagogia alternativa i altres activitats per tots els moviments socials i entitats veïnals de tota Barcelona". Aquesta és el segon desnonament de La Rimaia en pocs mesos. El primer va ser al febrer i va acabar amb l'ocupació de l'edifici que avui s'ha desallotjat.

El passat 2 de febrer, també per ordre judicial, els Mossos ja van desallotjar el centre, conegut com la Universitat Lliure, que aleshores estava ubicat al carrer de Casanova. El mateix dia van ocupar un altre immoble, d’on ara han estat desallotjats.

A la tarda, centenars d’ocupes i veïns del barri s’han manifestat pel carrer d’Urgell, des del Mercat de Sant Antoni fins a la Gran Via, en contra del desallotjament. La manifestació ha acabat amb l’ocupació de l’edifici situat al número 454 de la Gran Via, on els activistes han desplegat una pancarta amb el lema “La lluita continua. La Rimaia es queda al barri”.