La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra van desallotjar aquest dissabte a la nit una festa il·legal en el local Canapé, de Sant Martí. La intervenció conjunta es va realitzar poc abans de les 11 de la nit i va finalitzar amb el desallotjament i tancament del bar musical, ubicat al carrer de la Muntanya. En total s’hi van fer 76 denúncies per incompliments de les mesures covid i s’hi van detectar 3 infraccions del local.

El bar musical anuncia festes de dilluns a diumenge cada setmana i a les imatges difoses en les darreres setmanes, a través de les xarxes socials, es pot veure que els assistents no porten mascareta ni mantenen les distàncies de seguretat.

El cap de setmana passat, un local de Badal també va ser desallotjat. L’espai s’estava fent servir com a discoteca i a l’interior hi havia 365 persones, mentre que el límit d’aforament n’autoritzava només 194.

Des que l’oci nocturn va tornar a tancar el 24 de desembre, s’han desmantellat diverses festes il·legals a Barcelona. Diversos casos han estat a Sant Martí, on es van denunciar 44 persones per saltar-se el toc de queda, i a l’Eixample, on un local va aplegar més de 200 persones.

Catalunya reobrirà l’oci nocturn l’11 de febrer

A partir de l’11 de febrer els locals d’oci nocturn podran reobrir sense limitacions d’aforament ni d’horaris. Tampoc no serà necessari presentar el certificat de la covid per poder entrar als locals. Aquests establiments tenen l’activitat suspesa des del 24 de desembre, com a mesura contra l’augment de contagis de coronavirus. Aquesta era l’única de les restriccions imposades abans de Nadal que es mantenien vigents: el toc de queda ja es va aixecar el 21 de gener i la resta de restriccions —aforaments i limitació de reunionses van eliminar el 28.