bombers incendi controlat collserola

De mica en mica l’onada de calor minva, i és per això que l’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest dilluns la fase d’alerta del Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals que regia des del 12 d’agost. Aquesta mesura implica l’aixecament de restriccions com l’accés a Collserola a través dels miradors o els diversos aparcaments. Això sí, des de Bombers de Barcelona es recorda que cal anar a Collserola sempre amb precaució i evitar activitats que puguin suposar cap risc de foc.

A més, la mesura ha suposat els darrers dies un reforç dels recursos, especialment de les set casernes de bombers de la ciutat, destinats a la prevenció d’incendis.

La Generalitat prorroga les restriccions

De la seva banda, a l’àmbit de Catalunya, la conselleria d’Interior allarga les restriccions vigents fins al proper dimecres 18 d’agost. Ho fan seguint l’advertència dels Agents Rurals i els Bombers de la Generalitat per l’entrada de vent als dos extrems de Catalunya que podria facilitar, si es donés el cas, la propagació del foc, alhora que dificultaria la seva extinció. En aquesta línia, es manté el reforç dels dispositius i des de Protecció Civil es manté la crida a la prudència i precaució, ja que tot i que baixin les temperatures, l’absència de pluja i el vent fa que hi hagi un escenari propici per a incendis.

Les restriccions que es mantenen fins dimecres són les següents:

  • Suspensió de totes les activitats d’acampada i/o ruta, o activitats esportives al medi natural.
  • Restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions.
  • Suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària entre les 10 i les 20 h, excepte la recollida de productes agrícoles.
  • Suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana i els seus vorals excepte les autoritzades pel Servei Català de Trànsit.
  • Limitació de la circulació motoritzada excepte residents i activitats inajornables, excepte el transport de productes forestals entre les 10 i les 20 h.