Algunes farmàcies de Barcelona han esgotat els tests d’antígens escolars, que són els que proporciona de forma gratuïta la Generalitat als contactes estrets d’un positiu a l’aula i es fan en aquests establiments. La vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Núria Bosch, ha explicat a betevé que s’ha produït un desabastiment puntual d’aquests proves en algunes farmàcies. Ha dit que el problema té a veure amb l’allau de contagis de la sisena onada i perquè ha coincidit amb comunicacions de positius escolars en cap de setmana, quan hi ha menys farmàcies obertes tant en dissabte com en diumenge.

Bosch espera que en les pròximes hores ja hi hagi tests a totes les farmàcies que els havien esgotat i es normalitzi la situació. El protocol escolar diu que quan hi ha un positiu a l’aula els alumnes poden seguir anant a l’escola sempre que no tinguin símptomes i, alhora, se’ls ofereix un test gratuït a la farmàcia.

La Federació d’Associacions Farmàcies de Catalunya, FEFAC, apunta que és un desabastiment puntual que no afecta totes les farmàcies i que es resoldrà en els propers dies. El president de l’entitat, Toni Torres, explica que els farmacèutics se senten frustrats perquè “podríem fer molts més tests dels que fem perquè en tenim estoc limitat”. Torres recorda que abans d’anar a la farmàcia els infants han de rebre la prescripció del test a través de La Meva Salut.

Més de 91.000 tests escolars la darrera setmana a la ciutat

A Barcelona, des del 10 gener s’han fet més de 91.000 tests escolars finançats a les farmàcies. La xifra a Catalunya de la darrera setmana és de 123.575 proves escolars, 6.000 de les quals han tingut un resultat positiu, fet que representa el 5 %.

Argimon assegura que en una setmana s’han fet tantes prescripcions d’antígens escolars com tot el primer trimestre

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que les farmàcies estan rebent també molta pressió com els centres d’atenció primària i n’ha agraït l’esforç. Diu que aquesta primera setmana del segon trimestre s’han fet tantes prescripcions de tests antígens escolars com les que es van fer durant tot el primer trimestre.

Des de Salut han assegurat que per fer front al programa de TAR supervisats i finançats, des de finals d’estiu, el departament ha adquirit i distribuït a les farmàcies més de 650.000 unitats de tests, que s’han anat distribuint de forma constant a les més de 1.600 oficines de farmàcies repartides per tot el territori i adherides al programa. Aquest dilluns mateix s’han distribuït i entregat 200.000 unitats.