LAURA GENÉ, Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública "Contra la LOMCE, contra la pujada de taxes, contra les retallades, pensem que també s'han convocat els professors, els professos també faran vaga, a part dels acomiadaments, tota la precarització que estan patint."

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha denunciat que la fundació Barcelona Graduate School of Economics, vinculada al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha rebut subvencions dels governs català i espanyol. Segons els estudiants, es tracta d’un desviament “flagrant” de fons públics.

Un grup d’estudiants s’han concentrat a les portes de la Barcelona Graduate School per denunciar que l’escola ha rebut un total de 8,5 milions d’euros de l’Estat des de l’any 2009, a banda de les subvencions de 375.000 euros de la Generalitat en el mateix període i d’altres ajudes directes.

Els estudiants lamenten que existeix una col·laboració estreta entre aquells que governen a Catalunya i les facilitats donades a les empreses privades per promocionar-se. Qualifiquen el cas de “flagrant desviament de fons públics a un negoci corporatiu d’elits empresarials” i acusen el govern de finançar escoles “d’idees econòmiques obertament neoliberals”.

Fonts de la Secretaria d’Universitats han explicat a l’agència Efe que la Barcelona Graduate School of Economics és una escola de postgrau creada per la UB i la UPF que rep les subvencions públiques recollides en el contracte programa. Asseguren que es tracta de la cinquena millor escola del món en postgraus d’economia, per la qual cosa les subvencions “responen a un tema d’excel·lència”.