Veïns i entitats en defensa del dret a l’habitatge de Sants han denunciat un altre “desnonament il·legal” al barri. Després que quatre famílies amb menors s’hagin expulsat del bloc Gayarre, agents dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat al carrer de Finlàndia per, segons el Grup d’Habitatge de Sants, desallotjar els ocupants de l’edifici número 45 d’aquesta via.

Segons ha explicat l’entitat a betevé, es tracta d’un immoble ocupat fa una setmana amb l’objectiu d’allotjar-hi les famílies desnonades aquest dimarts a Gayarre. Fonts policials, però, contradiuen aquesta versió: asseguren que l’edifici ha estat buit fins aquest dimarts, quan ha saltat l’alarma després de la “intrusió” d’un grup de persones. D’aquesta manera, justifiquen que l’actuació policial s’estigui duent a terme sense la necessitat d’una autorització judicial.

Concentració veïnal per frenar el desallotjament

Amb motiu de la presència dels Mossos i la crida de les entitats, un centenar de veïns hi han anat per intentar evitar el desallotjament i per donar suport a l’ocupació.

Els agents s’hi han presentat pels volts de les 20 h, dues hores abans de l’inici del toc de queda. Segons ha pogut saber betevé, la policia està fent-hi “comprovacions” i previsiblement executarà el desallotjament aquest dimecres, tan bon punt s’acabi el confinament nocturn.

Per evitar que l’actuació policial s’acabi duent a terme aquest dimecres, els activistes han convocat una concentració a les sis del matí.

Ocupació per evitar “pisos de luxe”

El Grup d’Habitatge de Sants ha explicat a betevé que la propietat d’aquest bloc vol fer-hi “pisos de luxe” i “continuar especulant i gentrificant el barri”. Una cerca a internet permet trobar una promoció de cinc habitatges i quatre estudis d’obra nova, alguns dels quals venuts per uns 300.000 €.