Quatre veïns del turó de la Rovira han estat desallotjats aquest dilluns al matí de la casa on han viscut els últims anys. Es tracta d’un immoble que, segons l’Ajuntament, havia estat construït sense llicència i que havia estat expropiat pel consistori l’any 2014.

Pels veïns, però, el procés d’expropiació va estar ple d’irregularitats i per això van interposar diversos recursos al contenciós administratiu. Aquests recursos, però, encara no han estat resolts i consideren que l’Ajuntament ha prevaricat en contra seva per poder-los fer fora de casa. En aquest sentit, també han interposat una demanda penal.

A més, els veïns també lamenten que no se’ls havia comunicat l’ordre de desallotjament fins al mateix dia que s’ha executat. Així doncs, expliquen, aquest dilluns han hagut de buidar casa seva en només una hora i sense l’alternativa d’un habitatge on passar la nit.

L’Ajuntament també denuncia irregularitats

L’Ajuntament es defensa dient que es tracta d’una construcció sense llicència i que l’actuació d’aquest dilluns s’avala amb una autorització judicial. A més, assegura que els inquilins actuals van entrar a viure a l’immoble per una actuació fraudulenta de propietari anterior, que els el va llogar quan ja s’havia iniciat el procés d’expropiació. També acusa els inquilins d’haver llogat de manera il·legal l’immoble com a habitatge d’ús turístics.

Després del desallotjament d’aquest dilluns al matí ja s’han començat a fer algunes tasques d’enderroc, especialment dels sostres. L’enderroc es preveu que segueixi aquest dimarts.

Projecte del Parc dels Tres Turons

Al turó de la Rovira hi ha diversos habitatges afectats per un projecte urbanístic que preveu la creació d’un gran parc urbà que uneixi els turons de la Rovira, el Carmel i la Creueta del Coll. Des de fa més d’un any, diversos veïns s’han organitzat en una plataforma que demana repensar el projecte i que no impliqui l’enderroc dels habitatges.