Segons ha explicat aquest dimarts la plataforma Resistim al Gòtic, la propietat de l’edifici va iniciar el 2014 unes obres a l’escala i un seguit de rescissions i no renovacions de contractes que van fer que la Natàlia quedés sola a la finca on viu des de fa 10 anys. També van començar a reformar els pisos que anaven quedant buits. L’any 2016 l’empresa inversora immobiliària BMB Investment Management va adquirir el bloc i va informar la Natàlia que tenien la intenció de fer-hi pisos de luxe amb piscina al terrat. També li van demanar, segons la plataforma, que acceptés la rescissió del contracte.

Ella s’hi va negar i, segons la seva versió, va ser víctima d’un engany. L’empresa va passar-li el rebut del lloguer en un moment en què no tenia diners al compte i, tot i avisar de seguida de l’error i de mostrar reiteradament la seva voluntat de pagar el lloguer, la propietat la va denunciar per impagament. Aquest dimecres se celebrarà el judici.

Resistim al Gòtic assenyala que el de la Natàlia no és un cas aïllat al barri. Asseguren que diverses empreses estan adquirint edificis per reformar-ne els pisos i apujar els preus dels lloguers fins a nivells inassumibles per a la gent del barri, que estan obligats a marxar.

Per això demanen a l’Ajuntament, a la Generalitat i a l’Estat que modifiquin les lleis per evitar la proliferació d’empreses com BMB Investment Management, una societat cotitzada anònima d’inversió al mercat immobiliari (SOCIMI), que tenen privilegis fiscals. També reclamen que les administracions controlin els processos de compra d’edificis per part d’aquestes empreses i vetllin per evitar que es vulnerin els drets dels inquilins.