Agressió LGTBI mandonguilles a Rodalies
Foto: @friedriich_

(ACN/Redacció) Un jove ha denunciat l’agressió LGTBI-fòbica que ha patit en un tren de l’R16 que viatjava de Cambrils a Barcelona. Els fets van passar aquest diumenge al voltant de les nou del matí quan un home va escridassar quatre nois que viatjaven en el comboi i va qualificar-los “d’andrògens”.

En un missatge que una de les víctimes ha difós a través de les xarxes socials, ha explicat que l’agressor va llançar-los un plat de mandonguilles per sobre. Alhora, ha revelat que en alertar el personal de seguretat de Renfe, els va indicar que “no es podia fer res perquè no hi havia interventor”. La companyia ha lamentat els fets i ha dit que ha traslladat el cas al departament corresponent perquè s’esclareixi què va passar exactament.

En el missatge publicat a les xarxes socials, la víctima ha afirmat que el responsable de seguretat va dir-los que no podia creure’ls a ells ni a l’agressor i que s’hi podia fer poc. “Què ha de passar perquè ens emparin en aquests casos i es pugui denunciar degudament? “, s’ha preguntat el jove, que ha demanat si cal arribar a extrems que impliquin que els colpegin o els facin sang.

Per la seva banda, l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia ha condemnat l’episodi i ha ofert suport a les víctimes, tant pel que fa a l’atenció jurídica com a la psicosocial.