Una patrulla d’agents de la Guàrdia Urbana ha rescatat un gos després de passar més de tres hores a l’interior d’un vehicle al districte de Sant Martí. Segons informa la policia municipal, els fets han passat aquest dissabte, 30 de maig, a la tarda i l’animal estava a més exposat directament al sol, una situació que posava en risc la salut del gos.

Segons l’Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals de Barcelona, els vehicles “que alberguin en el seu interior algun animal no poden estar més de 20 minuts estacionats” i sempre “s’han d’ubicar en una zona d’ombra”. Infringir-ho està considerat com a fet greu i pot comportar sancions d’entre 401 i 2.000 euros.

Els animals ja no són “coses”, segons la llei

El Govern espanyol ha aprovat aquest 2022 la primera llei de protecció dels animals, que castiga el maltractament amb penes de presó. Aquesta nova llei modifica el Codi penal i hi introdueix condemnes de fins a 18 mesos de presó per maltractament a un animal si implica atenció veterinària i de fins a 24 mesos si se li provoca la mort. La normativa segueix la línia d’una llei a Espanya que va entrar en vigor a principis d’any i que dona “drets” als animals de companyia, que es consideren éssers vius dotats de sensibilitat.