L’Anna Falgueras va perdre l’àvia el divendres 3 d’abril a causa del coronavirus. Va morir a  l’Hospital Universitari Sagrat Cor, del Grup Quirónsalud. L’endemà va anar a l’hospital a recollir-ne les pertinences perquè la família volia recuperar les seves coses, entre d’altres l’anell de casada i unes arracades. Per ella, són “records importants i amb un valor sentimental”. Després de dues hores d’espera a la recepció del centre, i li van dir que “no trobaven la bossa amb el nom de l’àvia”, explica l’Anna. En rebre la notícia, va decidir posar una reclamació a l’hospital.

 

L’Anna afirma que el centre es va comprometre a buscar la bossa de l’àvia i li van dir que li trucarien. Afirma que el dilluns següent la van trucar per comunicar-li que “els protocols havien canviat” i que hi havia algunes bosses de pacients sense etiquetar, però que no podien obrir-les per seguretat. Diu que li van explicar que “cap bossa responia a les característiques que els havia descrit”. L’Anna diu que, des del centre mèdic, li van demanar que s’esperés fins a dimarts 14 d’abril per buscar els objectes de l’àvia i tornar-li a la família.

La dona explica que la pèrdua de l’àvia “l’angoixa”, sobretot en temps de confinament perquè l’han hagut d’incinerar a Amposta i no saben quan podran rebre les cendres. Diu que vol recuperar les pertinences de l’àvia per donar-li al seu avi —a qui encara no li han comunicat la morta de la dona— i qui també està contagiat de coronavirus. Considera que “quan més temps passi serà més difícil recuperar els objectes”. Tot i això, confia que l’hospital pugui trobar la bossa de l’àvia.

L’hospital afirma que donaran una resposta a la família

L’Hospital del Sagrat Cor recorda que “ens trobem en un context excepcional per la crisi del coronavirus” i  es referma en el pacte amb què va arribar amb l’Anna de donar-li una resposta el proper dimarts 14 d’abril.