El FAGC, juntament amb el Casal Lambda i els col·lectius Gais Positius i Famílies Lesbianes i Gais, han denunciat El Corte Inglés amb la intenció d’obligar-lo a retirar la publicació de Joseph Nicolosi ‘Cómo prevenir la homosexualidad: los hijos y la confusión de género’. Ja fa tres anys que els col·lectius protesten contra la difusió del llibre perquè, diuen, és homòfob i tracta l’homosexualitat com una malaltia.

La denúncia ha estat presentada aquest divendres al Departament de Benestar i Família de la Generalitat i s’hi acusa al centre comercial de promoure el menyspreu cap a la comunitat homosexual. Un fet sancionable, segons ha explicat Eugeni Rodríguez, gràcies a la nova llei contra l’homofòbia. Concretament, la distribució del llibre es podria considerar una falta lleu per vulnerar l’article 34.3.c, en què se sancionen els actes que comporten l’aïllament i el rebuig públic de persones a causa de l’orientació sexual. Fins i tot, apunta Eugeni Rodríguez, la venda del llibre es podria considerar assetjament o comportament agressiu cap a persones per la seva orientació sexual o l’expressió de gènere, una infracció greu que la norma preveu a l’article 34.5.a.

No obstant això, la llei fa un mes que està en funcionament i encara no hi ha cap òrgan regulador encarregat de gestionar-ne les possibles denúncies. Per això, des de les entitats implicades, volen que sigui l’organisme sancionador central de la Generalitat el que tramiti la denúncia.