A mitjà període de preinscripció escolar, l’escola concertada ha posat el crit al cel. En un comunicat, les entitats que la representen denuncien “greus irregularitats” en aquest procés i el de matrícula. Asseguren que, aprofitant la situació generada pel coronavirus, Educació està “conculcant principis bàsics del dret”. Diuen, per exemple, que organismes com el Consorci d’Educació de Barcelona no els estan fent arribar la comunicació ni les sol·licituds que les famílies els presenten. I ho qualifiquen de “claríssima vulneració de la normativa, que obliga que aquestes sol·licituds es remetin de forma immediata als centres que han estat triats en primera opció”.

Queixes amb els impresos oficials

També denuncien que els “impresos oficials emesos pel Departament només permeten emplenar els cursos de P3 i de 1r d’ESO, que són els que ja venen informats d’ofici, i ja porten prefixada l’opció d’assignació d’ofici de plaça sense que es pugui modificar ni tampoc indicar-ne una altra”. I afegeixen que “el Departament no ha publicat la resolució de renovació dels concerts educatius de l’educació primària i de modificació dels concerts de les altres etapes”.

Aquestes i altres quexies són les que les entitats que representen els centres concertats han fet arribar al president de la Generalita, Quim Torra, en una missiva en què titllen d’intolerable “l’actuació de les administracions locals o educatives” i adverteixen que “no es voldrien veure abocats a emprendre mesures legals si no s’aturen les conculcacions de drets”.