agressió homòfoba a l'Eixample

Un jove ha estat víctima d’una agressió homòfoba aquesta matinada de diumenge a dilluns al districte de l’Eixample de Barcelona mentre tornava a casa de festa. Ho ha denunciat ell mateix al seu compte d’Instagram, en què explica que tot va passar després de negar-se a donar una cigarreta a un grup de persones. “Vaig caminar i vaig sentir un cop al cap i una paraula: ‘Maricón’. […] I jo els vaig dir: “Tant de bo no tingueu l’experiència de la meva vida“. A causa del cop, va començar a sagnar. Un noi que era per la zona va trucar la policia i l’ambulància. “Aquesta nit he conegut com és l’homofòbia al nostre barri”, ha lamentat la víctima, amb el cap envenat, qui ha demanat als seus seguidors “tenir cura“.

Els fets han ocorregut aquest dilluns a la matinada al carrer de la Diputació, segons el testimoni de la víctima, qui ha demanat alçar la veu per denunciar atacs com aquest. “Hem de ser solidaris i protestar. Abans no pensava que fos molt important fins que això m’ha tocat personalment. Soc aquí perquè crec que Espanya és un país per a tothom”, ha opinat al seu post d’Instagram, on ha compartit tant la denúncia de l’agressió com també imatges del seu estat.

106 incidències LGTBIfòbiques a Barcelona el 2021

L’Observatori contra l’Homofòbia ha lamentat l’atac i ha activat el protocol habitual davant d’una agressió LGTBIfòbica com aquesta. També ha comunicat els fets a l’Ajuntament de Barcelona. “És molt greu. Una agressió més, lamentablement“, ha dit el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, en declaracions a betevé. Segons ha assegurat la persona agredida a l’Observatori, ara està recuperant-se de l’agressió i aquest dimarts anirà a la comissaria per denunciar els fets. L’OCH acompanyarà la víctima en el procés.

Fonts dels Mossos d’Esquadra confirmen a betevé l’incident i expliquen que l’home agredit no va denunciar els fets aquella nit perquè es trobava malament després de l’atac. Quan la policia va arribar al lloc dels fets, els presumptes agressors ja havien fugit.

107 incidències contra persones LGTBI el 2021

En declaracions a betevé, ha explicat que s’han posat en contacte amb la víctima per ajudar-la en tot el que calgui. Rodríguez apunta que aquest 2021 hi ha hagut 107 incidències LGTBIfòbiques a Barcelona, el que suposa un increment d’un 40 % aproximadament en comparació amb el 2020.

El director general de Polítiques Públiques LGBTI+ de la Generalitat de Catalunya, Xavier Florensa, ha mostrat la seva “condemna absoluta” a l’atac d’aquest dilluns a la matinada i ha anunciat que posa a disposició tots els recursos del Servei d’Atenció Integral LGBTI per assessorar i acompanyar la víctima.