Els acaben d'arribar les caixes de medicaments que s'emportaran a Grècia. L'ONG Dentistas sobre Ruedas marxa avui al camp Ecko, a prop d'Idomeni, per portar material sanitari i d'higiene. Fins a l'últim moment no sabien si podrien marxar, però finalment emprenen el viatge aquesta nit. CHRISTIAN VARGAS, president de la Clínica Solidària DSR "Quan ja ho teníem tot planificat es va desfer el camp d'Idomeni, no sabíem si anar-hi, però tota la gent que hi havia no pot haver desaparegut. Nosaltres anirem allà, tenim molts contactes, i deixarem clíniques dentals fixes perquè les puguin utilitzar més ONG" Dentistas sobre Ruedas es va crear fa 10 anys i ha desenvolupat projectes solidaris a Àfrica i Sud-amèrica. L'Eugenia viu a Alacant, però sovint col·labora amb l'ONG. És una dels 13 voluntaris que viatjaran fins a Grècia, però assegura que aquesta vegada l'experiència serà diferent. EUGENIA TEROL, odontòloga voluntària "Hasta ahora hemos ido ha trabajar con gente que está acostumbrada a la situación con la que viven, pero ahora iremos con gente que lo ha perdido todo de la noche a la mañana. Estoy nerviosa y creo que será una experiencia muy dura, pero tengo ganas." Amb dues furgonetes plenes de material, ja ho tenen tot a punt. Aquest diumenge arribaran al camp de refugiats i s'hi quedaran dues setmanes.

Christian Vargas, president de Dentistas sobre Ruedas (DsR), explica que no ha estat fàcil organitzar el viatge: “Primer volíem anar a Idomeni, però quan ja ho teníem tot preparat es va desmantellar el camp. Hi ha molta desinformació i hi va haver un moment que vam pensar no anar-hi, però hem decidit que sí, perquè la gent que hi havia allà no ha desaparegut.” Hi estaran dues setmanes per fer-se una idea de la situació i després tornaran a Barcelona.

Eugenia Terol, odontòloga voluntària, reconeix que serà una experiència dura: “Fins ara hem anat a l’Àfrica o Sud-amèrica, que és gent acostumada a aquesta situació, però allà trobarem gent que ho ha perdut tot de la nit al dia.” Els voluntaris de Dentistas sobre Ruedas també desenvoluparan un projecte anomenat Caravana del elefante, que consisteix a fer arribar la música als camps de refugiats.

Dentistas sobre Ruedas es va crear el 2006 amb l’objectiu d’organitzar i coordinar projectes per millorar la salut bucodental en països amb carències sanitàries. A més, desenvolupen programes d’educació i formació per fomentar els hàbits higiènics. Actualment té quatre projectes actius al Perú, Mauritània, Sierra Leone i a la clínica solidària de Barcelona.