Aquest dimarts ha estat una nova jornada negra pel que fa als desnonaments al districte de Nou Barris. N’hi havia 18 de previstos però finalment una dotzena ja es van suspendre dilluns per diverses raons. Dels sis restants, se n’han executat quatre. Els altres dos estaven programats al carrer de les Agudes, a Ciutat Meridiana, i no s’han produït. En un cas, per un defecte de forma i en l’altre, perquè veïns i entitats han pressionat fins que han aconseguit una pròrroga. Això, malgrat que hi havia mitja dotzena de furgonetes dels Mossos d’Esquadra a tocar del domicili.

Setmana rere setmana es produeixen una quantitat similar de desnonaments al districte gairebé cada dia i les entitats alerten que la situació d’algunes famílies és molt delicada. Les associacions de veïns de la zona adverteixen que s’estan desnonant famílies en risc d’exclusió tot i la moratòria en els casos de vulnerabilitat. Reivindiquen que sigui més efectiva i que s’allargui. Segons explica Filiberto Bravo, representant de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, el barri s’ha acostumat d’alguna manera a una situació que fa temps que dura i per això reclamen a les administracions solucions definitives.

Després de 10 o 15 anys s’ha tornat quasi en una normalitat. Avui dia encara continuem amb cinc o sis desnonaments a la setmana. No entenem tampoc les moratòries per a qui van dirigides”
Filiberto Bravo, AV Ciutat Meridiana

El Sindicat d’Habitatge de Nou Barris assegura que els mesos vinents hi haurà un increment dels desnonaments en aquest districte i en barris propers pertanyents a Horta-Guinardó i Sant Andreu, el que denominen com la Zona Nord.