(Redacció/ACN) La defensa d’Ada Colau demana al jutjat que arxivi la causa per les presumptes subvencions irregulars concedides a entitats socials. En un escrit dirigit al jutjat, els seus advocats consideren que “la instrucció practicada resulta suficient per concloure que els fets objecte de la causa no són constitutius de cap delicte“. Consideren que en el procés ha quedat acreditada “l’absència d’irregularitats” i la “correcció en la tramitació administrativa dels expedients”.

Tot plegat s’ha desmuntat com un castell de cartes. La investigació s’havia de fer, però ara toca arxivar-la i així ho hem demanat.
Àlex Solà, advocat d’Ada Colau

En l’escrit, avançat per ‘El Periódico’ i al qual han tingut accés l’ACN i betevé, la defensa al·lega també que hi ha una “absoluta falta d’intervenció directa o indirecta” de Colau en l’adjudicació de les ajudes. Per contra, asseguren que només va intervenir en l’aprovació definitiva per part de la comissió de govern i que en aquest cas les va aprovar per unanimitat. Segons els advocats, els documents incorporats i les declaracions acrediten que els fets no són delictius, i no veuen necessari fer cap altra diligència.

“No ha sortit res diferent”

L’advocat de Colau, Àlex Solà, també ha destacat la posició de la fiscalia en el cas. De fet, el ministeri públic ja havia arxivat prèviament una investigació pels mateixos fets, però la llei preveu que la ciutadania pugui acudir als jutjats després que el ministeri públic tanqui un cas. En aquest sentit, Solà ha destacat que “el jutge ha fet la investigació i lògicament no ha sortit res diferent al què ja havia vist la Fiscalia“. Ara, abans que el jutge decideixi, el ministeri públic s’haurà de pronunciar sobre la petició d’arxivament, però Solà creu que “tot fa pensar que la recolzaran”.

El Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona va admetre fa unes setmanes una querella contra Colau interposada per l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica. El jutge instructor va citar-la com a investigada en la concessió d’ajudes a entitats com l’Observatori DESC, la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica o Enginyers sense Fronteres, entitats amb les quals l’acusació apunta que Colau tenia vincles personals i ideològics. En la seva compareixença al jutjat, en canvi, l’alcaldessa va assegurar que “no tenim res a ocultar” i que “no hi ha cas”.