Els agents han decomissat 505 plantes de marihuana en un immoble de Nou Barris. L’olor tan intensa va alertar els veïns, que van avisar la Guàrdia Urbana. Un cop al local, van confirmar que es tractava d’una plantació il·legal que hauria permès recollir 70 quilos de droga, amb un valor estimat al mercat il·legal de més de 350.000 euros. Hi ha dos detinguts per un delicte contra la salut pública i per defraudar del fluid elèctric.

Van ser les queixes dels veïns per una forta olor de marihuana les que van servir per localitzar la plantació de marihuana a Nou Barris. Després d’alertar la Guàrdia Urbana, els agents van localitzar el 13 de febrer 505 plantes de marihuana en avançat estat de creixement dins un local. La instal·lació elèctrica del local estava manipulada i s’havia punxat sense cap tipus de filtre ni mesura de seguretat.

La Guàrdia Urbana ha decomissat  les plantes de marihuana, així com de tots els elements de la plantació, entre els quals es trobaven 28 làmpares per a cultiu d’interior.  Es calcula que podrien haver recollit més de 70 quilos de marihuana, amb una valor en el mercat il·legal d’uns 353.000 euros. Aquest tipus d’instal·lacions produeixen tres collites a l’any, per la qual cosa el potencial econòmic anual estimat és de més d’un milió d’euros. Els agents han detingut dues persones per un un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric.

El passat 24 de gener els Mossos van detenir 13 persones en una operació contra una xarxa internacional dedicada al tràfic de marihuana diversos punts de l’àrea metropolitana. Els agents van escorcollar una quinzena de pisos i locals a Barcelona i a l’àrea metropolitana.