LAIA SERRA, advocada d'Ester Quintana "Ens reservarem els resum d'aquestes contracdiccions però sí que són de caire d'ordre cronològic, de situació, de contex"/"Entenem que la possibilitat d'anar a judici i jutjar aquests fets ara més que mai es revela com a real i com a plausible."

El sotsinspector i l’escopeter de la unitat Dragó 40 han negat un cop més que s’utilitzessin pilotes de goma el vespre de la vaga general del 14 de novembre. Asseguren que a la zona on Ester Quintana va resultar ferida només es van disparar dues salves amb el canó apuntant a terra. Han descartat també que es llancés algun altre tipus de projectil per error. Els mossos d’esquadra han reforçat la seva versió i han explicat que al final de l’operatiu es van recomptar les pilotes de goma del furgó i coincidien amb la quantitat que es va comptar inicialment.

Els imputats també han fet referència a la col·locació de la furgoneta de la unitat antiavalots. L’han situat a la Gran Via, des d’un punt on un possible projectil no hauria pogut impactar contra Ester Quintana. La versió dels imputats contrasta amb la localització que apuntava l’informe policial i els testimonis, a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i la Gran Via.

L’advocada d’Ester Quintana manté que la versió dels mossos només es basa en les declaracions dels agents i que encara no s’ha presentat cap prova que desmunti el relat de la víctima.

El jutge sosté, basant-se en els informes medicoforenses, que la lesió és compatible amb la que pot provocar el llançament d’una bala de goma. Una versió que segueix negant el director general de la policia, Manel Prat, qui va reiterar el mateix dia de les imputacions que està convençut que la Brigada Mòbil no va disparar-ne el dia de la vaga general.

El jutge ha afegit a la causa el part de les lesions i diversos vídeos que es van enregistrar a la cruïlla del passeig de Gràcia amb el carrer de Casp, on es trobava Quintana en el moment en què ella defensa que va rebre l’impacte. Els mossos, que declararan aquest dilluns, formaven part de la unitat que tenia la furgoneta en aquesta cantonada. Amb anterioritat ja van ser citats a la Ciutat de la Justícia diversos agents dels Mossos d’Esquadra, els quals van testificar davant del jutge i van assegurar que aquell vespre només es van disparar salves. També han declarat en la causa alguns testimonis, la versió dels quals coincideix amb el relat de la querellant. La investigació pel cas Ester Quintana va arrencar al desembre. L’aleshores conseller d’Interior, Felip Puig, va comparèixer al Parlament per tractar d’explicar els fets, que va atribuir als esvalotadors.