Arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el model lingüístic de l'Escola Mare de Déu del Roser està a debat. El centre ha de fer, a més de l'assignatura pròpia de castellà, una de troncal d'una altra àrea en aquesta llengua. L'objectiu és assolir la quota del 25% del total d'hores lectives dels alumnes en castellà. Però molts pares qüestionen aquest canvi que s'ha d'aplicar abans d'un mes. DAVID BALDRICH "Que una única família hagi reclamat això, de totes les famílies que tenim a l'escola, no entenc que hagi de prevaldre els drets d'una minoria per sobre de la majoria." MARTA GORDILLO "No ho trobo just. Si em diguessin és que és un fracàs, però crec que és un sistema que funciona." RENÉ RODRÍGUEZ "Me afecta un poco porque mis hijos viven aquí desde hace un año apenas y aun no acaban de comprender el catalán, pero estan en ello. Yo creo que se debería respetar el idioma de una región como es Cataluña." Segons expliquen els mateixos pares, l'AMPA ha iniciat una recollida de signatures per donar suport a la direcció del centre i en contra de la sentència. SANDRA TEROL "He quedat amb els membres de l'AMPA per signar una carta conforme no estic d'acord." Unes opinions que contrasten amb les quels expressen les famílies d'un altre centre educatiu de la ciutat, el de l'escola Sagrado Corazón. ALFONSO SAGNIER "Com a mínim hauria de ser 50 50 que és el que es reflexa al carrer." SANDRA PUBÍ "El meu marit és italià, si jo vaig a Itàlia és millor que els meus fills aprenguin més castellà que català." JAIME MASOT "Mi opinión es que las sentencias están para cumplirse." En aquest centre de Sarrià alguns pares també van acudir a la justícia per reclamar més castellà a l'aula. En aquest cas, però, com que el centre ja oferia el 25% d'hores en castellà el Tribunal Superior de Justícia va desestimar la petició. De fet, pel Tribunal, la política lingüística d'aquest centre és exemplar.

Si el Departament d’Ensenyament no guanya el recurs contra la sentència del TSJC, en menys d’un mes els dos centres barcelonins afectats hauran d’impartir, a més de l’assignatura pròpia de castellà, una de troncal d’una altra àrea també en aquesta llengua. D’aquesta manera s’assolirà el percentatge del 25% que estableix la sentència del tribunal.

Un cas diferent és el de dos altres centres barcelonins en què, tot i que alguns pares han reclamat més hores de castellà, el mateix tribunal ha desestimat la denúncia. Segons la sentència, la presència de la llengua castellana a les aules ja és suficient i compleix la quota mínima del 25%. Les dues escoles són el Sagrado Corazón i el Loreto Abad Oliva.

Per aquest dilluns, la plataforma Somescola.cat ha convocat una manifestació de protesta davant del TSJC en defensa del model d’immersió lingüística.