A la secció “Viure bé”, del betevé directe, el nutricionista David Gasol ha assegurat: “No hem d’esperar a tenir gana per menjar, ens hi hem d’anticipar”. També diu que frases com “Encara no sopo, que no tinc gana” són un error. Per això recomana no esperar a tenir gaire gana per menjar, perquè llavors es menja massa i massa ràpid, i això és un problema, sobretot si hi ha sobrepès o ansietat.

Pel nutricionista, una de les mesures que ajudarien a reduir les xifres d’obesitat infantil i en adults seria sopar més d’hora. “Si un nen ha dinat a dos quarts d’una, és normal que surti de l’escola o de les extraescolars amb molta gana, i el que hauríem de fer és que no berenés tres vegades sinó sopar molt més d’hora”.

Diga’m quina xocolata et ve de gust i et diré com menges

Un hàbit que tenen moltes persones és menjar xocolata abans d’anar a dormir i el tipus de xocolata que ens ve de gust dona informació de quines mancances alimentàries tenim. Segons el nutricionista David Gasol, si ens ve de gust xocolata amb llet, o xocolata fins al 80% de cacao, vol dir que no estem prou nodrits: “Et falten hidrats a la dieta”. En canvi, si el que ens ve de gust és xocolata amb ametlles, ens falta proteïna, que no hi ha una bona qualitat de proteïna. En el cas de les xocolates per sobre del 80% el que busquem és fer-ho servir d’estimulant. En resum, conclou Gasol: “El cos et demana allò que li fa falta”.

Viure bé
“A la feina hem d’evitar caure a la màquina de venda de menjar”
David Gasol, nutricionista

La muntanya russa energètica

Un clàssic en molts llocs de treball és anar a la màquina de venda de menjar per comprar algun complement energètic, majoritàriament productes ultraprocessats. David Gasol ha estat clar: “Hem d’intentar evitar caure en aquestes màquines. Tot el que són processats no ens aporten energia de qualitat”. Segons el nutricionista, el que passa a la feina és que entrem en una muntanya russa energètica, perquè els aliments dolços ultraprocessats ens fan pujar el sucre ràpidament, però la baixada igualment és ràpida i el cos ens torna a demanar sucre. El consell de Gasol per evitar aquesta situació és organitzar-se i portar, per exemple un tàper de fruita seca o fruita.

Comparteix a: