El Gran Recapte 2021 ja està arribant al final, però amb uns resultats inferiors als esperats. Per segon any consecutiu només accepta donatius econòmics. Des de l’organització esperen que l’any que ve es pugui recuperar el format tradicional, tot i que dependrà de l’evolució de la pandèmia.

Precisament, la crisi sanitària ha marcat el transcurs de les darreres dues edicions del Gran Recapte. L’any passat es van haver d’assistir unes 267.000 persones, un 35 % més que el 2019. La resposta de la ciutadania va ser molt bona i es “va aconseguir una xifra rècord de 7,8 M d’euros”, explica Bosco Fonts, director adjunt del Banc dels Aliments de Barcelona.

El Banc dels Aliments alerta que cauen al 40 % els donatius al Gran Recapte

Assegura que aquest any s’ha mantingut la demanda, però s’estan veient reduïdes les aportacions econòmiques: “Estarem, més o menys, entre un 50 i 60 % de la xifra de l’any passat”, admet Fonts, que és prudent a l’espera del que es recapti fins a l’11 de desembre. Tot i que als supermercats acabi abans, es podran seguir fent aportacions a través de la pàgina web www.granrecapte.com i la plataforma bizum 33596.

El director adjunt del Banc dels Aliments creu que la percepció que la pandèmia ja ha passat és la causa que s’estigui recaptant menys que fa un any. “La baixada d’aquest any la imputem a un sentiment generalitzat que la covid s’està acabant”. En canvi, anima a seguir col·laborant per assolir xifres semblants a les de la darrera edició. “El nombre de persones que atenem és el mateix”, de manera que “li tocarà menys a cadascú”.