Barcelona Activa

Barcelona Activa ha posat en marxa cursos d’idiomes per primera vegada durant aquests últims mesos de tardor del 2021. La iniciativa s’ha dut a terme en col·laboració amb el Consorci d’Educació i l’Escola Oficial d’Idiomes i ja ha beneficiat més de 1.200 persones, segons informa l’Ajuntament. L’objectiu és capacitar la ciutadania en competències professionals i lingüístiques perquè reforçar el coneixement d’idiomes és un pas imprescindible per a la competitivitat del futur.

Enfortir la competitivitat de Barcelona

El president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha destacat la importància d’aquests cursos a l’hora de “potenciar l’aprenentatge i el domini de diferents idiomes” per ajudar a millorar les competències professionals de les persones treballadores o que es troben en procés de recerca de feina, i també per continuar enfortint la competitivitat de Barcelona, una ciutat amb una notable presència d’empreses internacionals i amb una gran projecció global. També ha destacat que la majoria de les empreses de la ciutat estan connectades a nivell internacional, i necessiten perfils que puguin transmetre la feina de tot un equip. A més, Barcelona és seu de multinacionals. Per tant, les capacitats que fan referència als idiomes són molt necessàries.

Anglès i francès, els més sol·licitats

Entre les múltiples opcions, l’alumnat tria majoritàriament l’anglès i el francès. La llista mundial que avalua el nivell d’anglès als diferents països d’Europa situa Espanya entre els cuers. Tot i això, Barcelona és la segona ciutat de l’estat amb el nivell més alt: el C2 (Proficiency). La mesura estava destinada a 1.000 persones i en total s’ha arribat a les 1.228, un 22 % més del previst inicialment. Els cursos han tingut una durada de 30 a 100 hores, alguns amb temàtica general i d’altres especialitzats per a les feines en sectors com ara comerç, restauració i administratiu. També n’hi ha hagut per preparar-se per als certificats o per examinar-se i acreditar un nivell. El perfil majoritari és el de dona major de 40 anys amb estudis universitaris.