Les indumentàries més curioses s'han deixat veure aquest matí entre els corredors. Tots tenen clar què hi venen a fer. SANDRA BARQUÍN "És una cursa molt divertida, he vingut alguna vegada i m'agrada molt. És una manera de fer-ho diferent també." CARMEN MARTÍNEZ "Aquí la meva companya i jo fem sempre marxa nòrdica i per això anem equipades i ho aprofitem moltíssim a totes les marxes. A les pujades sobretot t'ajuda moltíssim." JACOBO DOMÉNECH "Durant la cursa quan la nena estigui més cansada, doncs la seurem al cotxet i la podrem portar perquè vagi descansant de mica en mica." Pocs minuts abans de començar els carrers s'han convertit en la zona d'escalfament. N'hi ha molts que repeteixen però d'altres que vénen per primer cop. "Me hace ilusión sobretodo entrar en el estadio." La multitud ha travessat la ciutat, corrent, caminant o fins i tot sobre rodes. Aquí, molts s'han acostat per donar suport als corredors. "Venga unos metros más!" "Ahora ya como me hago mayor tengo 65 años a ver si llego esta vez." ISAAC GUTIÉRREZ "A ell també li agrada córrer, surto amb ell a córrer i a veure que tal." Prop de 80.000 persones han participat en aquesta cursa, la més popular de la ciutat. De fet, a Barcelona es fan fins a 50 curses anuals. Tot plegat en una cursa multitudinària que ha congregat més de 81.000 persones, convertint-la en la més popular d'Europa. Una competició però que també ha portat maldecaps als conductors. EMILIO HERNÁNDEZ "Fa més d'una hora que espero, sabia que hi havia talls. No hi ha manera que en puguis sortir encara que ho sàpigues. Si et trobes un punt tallat ja comences a fer voltes i ja no en surts, d'aquí." Una curs que dóna molt de si. Després de 10 quilòmetres i mig, càmeres a punt per immortalitzar moments com aquest.

Els participants han recorregut el carrer d’Aragó, la plaça d’Espanya, Montjuïc, l’avinguda del Paral·lel, la ronda de Sant Antoni i el carrer de Pelai fins arribar a la plaça Catalunya, on finalitza la prova. En aquesta 37a edició s’arriben als 25 anys de la primera vegada que la cursa va passar per l’Estadi Olímpic de Montjuïc. El rècord històric de participants de la Cursa El Corte Inglés és de 1990, quan hi van participar 109.457 corredors.

La majoria dels corredors s’han pres la cursa com una jornada festiva i han participat acompanyats de la família, amics i mascotes. S’han vist molts cotxets i grups d’amics passejant tranquil·lament pels principals carrers de la ciutat. De nou, ha estat molt destacada la presència de dones a la cursa, una de les poques carreres d’aquest estil amb la inscripció totalment gratuïta.

La cursa ha escollit enguany com a entitat associada a l’Institut Guttman, coincidint amb el seu 50è aniversari, perquè es beneficiï de tots els mecanismes de difusió de la prova per donar a conèixer la tasca que desenvolupa en el camp de la rehabilitació integral i els tractaments medicoquirúrgics.

L’organització concedeix 150 trofeus per premiar als tres primers classificats de la categoria popular i de l’esportiva en modalitat femenina i masculina en tretze grups diferents d’edat.

En finalitzar la cursa, moltes cares de satisfacció dels participants per finalitzar la cursa. Fins i tot, un dels participants ha aprofitat per demanar la mà a la seva parella i penjar el vídeo a les xarxes socials.