Set escoles de Barcelona, 45 de tot Catalunya, han participat en la 21a edició de la Cursa contra la Fam. Es tracta d’un projecte pedagògic, esportiu i solidari que se celebra coincidint amb el dia internacional contra la fam i que pretén sensibilitzar els alumnes d’aquesta problemàtica.

La cursa consisteix a fer voltes a un circuit. Cada volta completada del recorregut augmenta l’aportació que pot fer cada estudiant per als projectes contra la desnutrició infantil d’Acció contra la Fam. Per fer-ho, el portaveu d’Acció contra la Fam a Barcelona, Santi Fernández, ha explicat que s’ha demanat als alumnes que cerquessin patrocinadors i fixessin un donatiu.

És una iniciativa impulsada per Acció contra la Fam en què participa tot l’alumnat, incloent-hi els cursos de batxillerat, i que sensibilitza tots els alumnes del problema que la fam representa al món. Fernández ha explicat que aquest any les sessions han tractat la relació entre guerra i fam i ha defensat que no és una cursa qualsevol, perquè “es tracta d’ajudar nens de les mateixes edats que es troben a camps de refugiats de l’Iraq en condicions precàries“.

A Espanya hi han participat 143.000 estudiants de 348 centres escolars. En àmbit mundial, la xifra d’estudiants que han corregut contra la fam aquest divendres frega el mig milió d’escolars i provenen de 30 països diferents. En l’edició anterior hi van participar més de 22.000 alumnes de 52 escoles de Catalunya.