CHRISTIAN BRANDER, professor d'investigació d'ICREA "¿Cuáles son los factores que permiten a esta niña controlar el virus o bajarlo a un nivel indetectable? Tenemos que identificar estos factores y con estos conocimientos podemos trabajar en la estrategia por la eradicación. Estoy seguro que vamos a aprender algo de este caso."

Des de Barcelona, Christian Brander, doctor en Investigació de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), assegura que d’aquest cas “n’aprendem alguna cosa segur”, i que ara és moment d’analitzar els factors que han permès que el virus s’hagi eradicat totalment en el cas de la menor.

Metges de la Universitat Johns Hopkins de Baltimore (els EUA) han anunciat que han curat amb èxit una nena de dos anys que tenia el virus del VIH. Després de néixer, els metges van sotmetre la petita a un tractament amb fàrmacs retrovirals. L’anunci d’aquest tractament, que ha resultat tot un èxit, s’ha fet en el marc del congrés CROI, un dels més importants de l’any en el camp de la recerca del VIH, en el qual participen investigadors de tot el món, també el català Bonaventura Clotet, director de l’Irsicaixa, l’Institut de Recerca de la Sida. Els investigadors esperen provar i després confirmar que el tractament té els mateixos efectes en altres pacients menors.