Segons ha explicat María José Lecha, els fets van passar dimarts a l’estació de metro de Diagonal. Segons la CUP, el manter agredit és Pape Diop, que ha actuat de portaveu del sindicat de venedors a la manta en algunes ocasions. La regidora cupaire ha dit que “és una persona molt tranquil·la” i ha assegurat que “va ser provocat, va rebre insults i el van agredir”. “Estem molt preocupats per la deriva que estan tenint aquests casos”, ha dit Lecha, que ha afirmat que “una part de la Guàrdia Urbana té impunitat per cometre abusos”.

La líder municipal de la CUP ha vinculat aquests fets a “una continuïtat de casos com el 4-F, que el govern no ha dut a revisió”. María José Lecha ha explicat que Pape Diop va ser traslladat a l’Hospital del Mar i que se li va fer un informe mèdic. La regidora cupaire ha instat l’alcaldessa, Ada Colau, a obrir una investigació. “Demanem que posi fi a aquests silencis”, ha dit Lecha, que ha reclamat a Colau que potenciï la Guàrdia Urbana de proximitat.

Fonts municipals, però, han donat una altra versió dels fets. Expliquen que agents de la Guàrdia Urbana que feien tasques de prevenció de la venda ambulant van veure com un manter entrava al metro i el van voler identificar. El consistori assegura que el venedor s’hi va negar, va cridar de forma agitada i va voler marxar del lloc utilitzant la força contra els agents. Segons la versió municipal, en la intervenció per retenir-lo i identificar-lo hi va haver tres agents ferits lleus.

Les mateixes fonts afirmen que la persona investigada no presentava cap lesió visible i que va rebutjar assistència mèdica. La Guàrdia Urbana investiga aquests fets i el venedor en qüestió per un presumpte delicte de resistència, desobediència greu i delicte contra la propietat intel·lectual. Els agents van comissar roba esportiva aparentment falsificada.