"No vaig poder votar perquè just el divendres em van robar el DNI, bé, el moneder, i aleshores me l'he anat a fer expressament aquest matí per poder votar." "Yo esque estoy censada en Gavà, pero tengo el carné de identidad en Barcelona, por eso tengo que venir hoy a votar." "Ahir no vaig poder venir a votar perquè vaig treballar 24 hores." "Jo sóc de Tàrrega, i ahir no vaig poder votar en ser de fora, i llavors he vingut avui a votar aquí."

Els ciutadans que no van poder participar en el procés durant el 9-N ho podran fer fins al dia 25. En un principi la Generalitat havia anunciat que només podrien votar després del 9-N les persones que justifiquessin que no ho havien pogut fer durant el dia indicat. Finalment, però, aquest requisit s’ha desestimat i podrà votar qualsevol persona que acrediti viure a Catalunya.

Les cues, que a mig matí han arribat a ser d’una hora, han aplegat casos molt diferents. A l’Anna li van robar la bossa amb el DNI divendres i no va poder votar diumenge, per això ha anat a fer-se el duplicat abans de passar pel Palau Robert. D’altres, com el Pau, van treballar tot el dia i no va poder demanar hores per anar a votar a la consulta alternativa “perquè era alegal”.

També hi ha hagut casos de ciutadans que viuen a la ciutat però en el DNI els consta una altra adreça. El Miquel n’és un, i explica que ahir va voler votar però “s’ho prenen tan seriosament” que no va poder i ha hagut d’anar a demanar el certificat del padró.

A Barcelona el lloc de votació establert és al Palau Robert. A la resta del país, el govern ha posat a disposició les delegacions territorials de Girona, Tarragona, Lleida, Manresa, Tortosa i Tremp.