És l'última fornada de tortells a la Pastisseria Triomf del Poblenou. Han estat tota la nit treballant. ANTONI BELLART, propietari de la Pastisseria Triomf "Hem començat a les nou del vespre a fer la massa, a començar-los a fer i ara n'estem coent els últims. Mil i esacig n'hem fet aquest any, una mica més petits que altres anys però continues fent la mateixa quantitat. És una diada que no es perd." De fet, aquest any han rebut més comandes que el passat. Les cues d'aquest matí han posat de manifest que la crisi no ha afectat una tradició molt arrelada. "La butxaca s'ha de mirar però un dia és un dia. Com que el compartim, no caldrà gastar-se gaire." Com sempre, el tortell que té més èxit és el clàssic de massapà. A qui li surti la fava l'haurà de pagar i qui trobi el rei serà coronat. Una tradició, però, que no sempre es compleix. "La fava sempre li toca als altres però sempre paguen els altres. I el rei sempre li toca a la pitufa." "Com que ja l'he pagat jo abans és difícil que ens tornin els diners." En el món del tortell també hi ha lloc per a la innovació. A Cal Mingo... PILI REBOLLO, encarregada de Cal Mingo "Hi ha una altra sorpresa a dintre també com el rei i la fava, són diferents premis. Són productes de Cal Mingo." I a la pastisseria francesa La Mie Câline han optat per substituir el rei per figures d'estrelles del rock.