reforma via Laietana

El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) ha esclatat contra el disseny del carril bici que preveu la proposta definitiva de reforma de la via Laietana. En un fil a Twitter, critica que l’Ajuntament opti per posar un carril bici de pujada al centre de la calçada perquè “el fa inaccessible per entrar i sortir”. L’entitat ciclista preferia una de les propostes inicials que dibuixava un carril bici per sentit al costat de les voreres.

El consistori justifica que posa el carril bici al mig de la calçada per fer més segura la pujada i baixada dels usuaris de busos i taxis i per facilitar la càrrega i descàrrega dels vehicles de servei. El BACC també critica que, de baixada, les bicicletes comparteixin espai amb el trànsit privat en un carril a 30 km/h. L’entitat apunta que els ciclistes preferiran anar contra direcció pel carril bici de pujada.

Els comerciants, satisfets a mitges

L’Associació de Comerciants de la Via Laietana ha rebut amb més entusiasme la proposta de reforma, tot i que asseguren que “no és el nostre pla”. De fet, l’entitat ja va presentar el 2018 una proposta pròpia per transformar la via Laietana, que eliminava un sol carril de circulació. Tot i això, els comerciants creuen que l’Ajuntament ha fet concessions i, a favor del consens, accepten la proposta.

Els comerciants d’aquesta artèria celebren que el carrer de Jonqueres es pacifiqui ―com ja demanaven en la seva proposta de reforma―. Pel que fa a la durada de les obres, que s’allargaran un any i mig, l’entitat pronostica una caiguda de les vendes i demanen que, si pot ser, els treballs durin menys temps. També volen més concreció sobre què passarà amb l’accés als pàrquings.