Cristina Manresa, primera dona a la cúpula dels Mossos

El nou cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha fet pública aquest dijous la reestructuració de la cúpula del cos que, per primer cop, incorpora una dona. La comissària Cristina Manresa, fins ara cap de la regió policial Metropolitana Nord, és la nova cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central. És la primera vegada en la història de la policia catalana que una dona assumeix aquest càrrec. També s’ha reforçat l’estructura de la Comissaria General d’Investigació amb un comissari i una comissària.

David Boneta, cap de la coordinació territorial

El comissari David Boneta continuarà essent el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial. Rafael Comes tornarà a ser cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal, càrrec que ja va ocupar des de maig del 2017 fins al juliol del 2018. Els comissaris Xavier Porcuna i Jordi Ferret es faran càrrec de la Comissaria General d’Informació i de la Comissaria General Tècnica i de Planificació de la Seguretat, respectivament. El comissari Jaume Garcia Valls, serà a partir d’ara el cap de la Divisió d’Afers interns.

Dues dones més amb càrrecs

Un altre nom de dona és la comissària Marta Fernàndez, que serà la sotscap de la Comissaria General d’Investigació Criminal. La comissària Alicia Moriana serà la sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord.

Ferran López, antic cap dels Mossos a prefactura

D’altra banda, el comissari Ferran López, que va liderar el cos durant el 155, i el comissari Xavier Creus, formaran part de la nova estructura de prefactura.