Fa un any

que un alumne de 13 anys va matar Abel Martínez, professor de l’Institut Joan Fuster, de NavasAl noi no se li va imputar cap càrrec (era menor de 14 anys) i va ingressar a un centre psiquiàtric. Des d’aleshores, l’Institut Joan Fuster ha intentat recuperar al màxim la normalitat i aquest dimecres a la tarda farà un acte íntim i privat per recordar la víctima.

Aquest cas va posar en alerta els sindicats de professors, que des de llavors reclamen millores per a la seva seguretat i qüestionen els canals de detecció de les malalties mentals en menors. Un any després encara no hi ha cap mesura concreta ni cap millora que s’estigui aplicant, ja que el Departament d’Ensenyament i els sindicats encara no han acordat el protocol d’actuació quan hi ha una agressió a un professor.

Segons Manel Pulido, secretari d’Acció Sindical i Educació de Comissions Obreres, “no es tracta de crear protocols un cop s’han produït les agressions sinó de prevenir i millorar la convivència als centres educatius”. Per això, Pulido creu que cal apostar per les tutories individualitzades i incrementar els suports educatius als alumnes. “Necessitem recursos per treballar, reflexionar i observar l’alumnat a l’aula”, ha assegurat Pulido.

La setmana passada la família va anunciar que reclamarà un milió d’euros al Departament d’Ensenyament en concepte de responsabilitat patrimonial. Consideren que són responsables de l’alumne i argumenten que van fallar les mesures de seguretat, ja que el noi va poder entrar al centre armat amb una katana i un matxet.