manifestació contra ampliació aeroport

Entitats ecologistes i del territori del delta del Llobregat han convocat una manifestació a Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport del Prat el 19 de setembre. L’anunci de la mobilització ha arribat hores després de tancar-se un principi d’acord entre la Generalitat i l’Estat sobre la infraestructura aeroportuària.

La mobilització la convoquen entitats del Prat de Llobregat i del territori, com Ni un Pam de Terra, Zeroport i Sos Baix Llobregat, i també d’ecologistes com Depana o Ecologistes en Acció. Encara no s’ha concretat ni l’hora ni el recorregut que farà la protesta.

Les entitats convocants consideren “lamentable i incoherent” l’acord d’ampliació de l’aeroport. Critiquen que la Generalitat digués que condicionava el projecte a la protecció de l’espai natural de La Ricarda i ara, en canvi, s’hagi arribat a un acord amb l’Estat sense concretar com afectarà l’espai.

Aquesta serà la segona manifestació que es farà contra l’ampliació de l’aeroport. La primera va tenir lloc al juny al Prat i hi van participar 400 persones.