número desempat 2021 eso

(ACN/Redacció) El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat aturades de classes als instituts aquest divendres, 26 de novembre, en contra de la decisió del Tribunal Suprem (TS) sobre el català a les aules. El sindicat ha fet una crida a desobeir aquesta decisió, que desestima el recurs presentat pel Departament d’Educació i confirma la sentència que estableix un 25 % del castellà a les aules.

El SEPC alerta que el català “corre perill” i demana no normalitzar els “atacs” a l’escola pública catalana. “Sense català no hi ha escola”, defensa el sindicat.

USTEC crida a desobeir el TS

El sindicat USTEC, per la seva banda, també ha fet una crida a desobeir la decisió del Suprem. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha rebutjat en declaracions a l’ACN que es vulgui imposar un model d’escola “a cop de sentència”. Segura ha afirmat que establir el model correspon a la Generalitat, i en concret al Departament d’Educació, i ha defensat que la immersió lingüística no segrega sinó que cohesiona la societat i iguala les oportunitats dels alumnes. La portaveu, a més, considera que el castellà s’aprèn sol i que la llengua que necessita preservar-se és el català, ja que hi ha alumnes que, si no l’aprenen als centres educatius, no l’aprendran mai.

La sentència que ara ha avalat el Suprem resol que l’ús vehicular del castellà a les escoles catalanes “és residual”, almenys “en una part significativa de centres i grups docents”, una situació que va qualificar d'”infracció del marc jurídic vigent”. El cas es va obrir el 2015, quan governava el PP. El Ministeri d’Educació va presentar un recurs contra diverses resolucions del Departament d’Educació en matèria d’ús de les llengües vehiculars en l’ensenyament.