Davant l’arribada de l’onada de calor a Catalunya, la Creu Roja ha posat en prealerta els Equips de Resposta Immediata en Emergències, així com altres recursos de l’organització per poder intervenir de forma imminent en cas que s’hi requereixi el suport. A més, també s’han intensificat les trucades a col·lectius vulnerables com gent gran, persones amb malalties cròniques i persones amb autonomia limitada o amb addiccions, per recordar-los consells bàsics per evitar els efectes de la calor, fer-ne seguiment i detectar-ne necessitats. Aquestes trucades les fan els operadors de Teleassistènica, com l’Iris Palacios.

Ahora les hacemos más recomendaciones sobre la ola de calor. Por ejemplo, que salgan temprano, cuando no haga tanto sol, que beban más agua…”
Iris Palacios Vilarrasa

Diversos voluntaris també estan fent una campanya de sensibilització als carrers de diferents municipis. Expliquen com s’han de protegir de les altes temperatures, reparteixen aigües i díptics informatius. Una campanya que també s’està duent a terme a les xarxes socials. Eva González, tècnica de projectes de salut de la Creu Roja, explica que a Barcelona el dispositiu també està a punt.

A Barcelona ciutat, la Creu Roja està en prealerta. Té el voluntariat preparat per quan s’hagin d’intensificar les accions de sensibilització i informació de la població en general, al carrer”
Eva González

Consells de la Creu Roja davant l’onada de calor

Per tal de reduir possibles problemes derivats de la imminent onada de calor, la Creu Roja fa una sèrie de recomanacions, com per exemple: evitar sortir i fer activitats extenuants durant el moment més calorós del dia, mantenir fresca la llar, fer àpats lleugers, dutxar-se, hidratar-se o utilitzar roba lleugera que transpiri.