Creu Roja Joventut de Catalunya ha fet una crida als ciutadans perquè donin joguines educatives per la campanya #ElsSeusDretsEnJoc. Queden 10 dies per tancar-la i falten un 20 % de les joguines que es necessiten per entregar als 25.000 infants que estan en situació de vulnerabilitat. Sobretot els fan falta joguines d’edats compreses entre els 10 i els 14 anys, com ara llibres, jocs de taula interactius i material esportiu. “Quan demanem que ens portin joguines, la gent normalment ens porta jocs per a nens d’entre 4 a 6 anys i ara realment necessitem joguines per a nens més grans”, explica la directora de Creu Roja Joventut.

Creu Roja també demana que siguin joguines noves, que siguin sostenibles i fomentin el joc cooperatiu i que no siguin bèl·liques ni sexistes

A 10 dies de tancar la campanya, l’entitat diu que encara li falten el 20 % de les joguines que necessita per assolir l’objectiu de repartir-ne més de 70.000 als infants en situació de vulnerabilitat.

Ara per ara són moltes les persones, empreses i entitats que han participat en la recollida de joguines arreu de Catalunya. Hi ha més de 50 punts de recollida i múltiples activitats per sensibilitzar sobre el dret dels infants al joc.

La web joguina educativa mostra les activitats i els punts de recollida que hi ha per tot el país i fins al 4 de gener. Una de les iniciatives estrella és la que es farà aquest vespre a Luz de Gas (21.30 h), on s’ha programat un concert del Cor Masculí de Barcelona presentat per Brigitta Lamoure. Per poder veure el concert s’ha d’entregar una joguina nova sense embolicar.