L’escalada de contagis, derivats de la variant òmicron, ja ha arribat a les residències, tant entre els usuaris com els treballadors. Des de l’UPIMIR, la Unió de Petites i mitjanes residències, asseguren que la majoria dels positius, però, no tenen símptomes o són molt lleus. L’augment de positius implica un protocol complex per frenar al màxim la propagació del coronavirus que obliga a restringir novament les visites dels familiars i en el cas dels treballadors, la baixa laboral. Segons UPIMIR, hi ha un 30 % dels treballadors d’aquestes residències de baixa per covid.

“Està fent estralls entre el personal“, assegura Vicente Botella, president de l’UPIMIR, “perquè els positius han de tenir la baixa laboral i encara no estan molt clars els dies que han d’estar de baixa, ni les proves que s’han de fer després”.

“Els familiars tenen por”

Des de la patronal diuen també que “detectem por en moltes famílies, tot i que els expliquem que tots els residents estan bé, asimptomàtics, sense desenvolupar cap patologia, però tenen por perquè recorden tot el que va passar durant la primera onada”, ha explicat Botella.

Nou protocol de visites

La patronal explica com els familiars podran visitar els residents que hagin estat positius, set dies després de ser-ho, sempre i quan no presentin simptomatologia. Ho faran, això sí, en espais habilitats. “És molt bona notícia per a les famílies, perquè així podran quedar-se tranquils”, ha afegit Botella.