La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el coordinador del curs pilot, Miquel Martínez, han presentat la doble titulació en educació infantil i primària. El pla docent se centrarà en els coneixements de ciències i llengües. De fet, s’exigirà als futurs graduats que tinguin el nivell B2 d’una tercera llengua i hauran de fer una estada obligatòria a l’estranger. Els alumnes faran pràctiques simultànies o consecutives en 190 escoles. De cara al curs 2014-2015, s’establirà una prova d’accés específica.

El grau es podrà estudiar a la UB i la UIC a Barcelona i també a la Universitat de Lleida, la de Girona, la Rovira i Virgili i la de Vic. En total, en el curs 2013-2014 s’oferiran 220 places. El projecte es vol estendre a tot el sistema universitari. Els estudis s’impartiran en grups reduïts d’entre 30 i 50 alumnes.

Amb aquesta nova via, s’estrenyerà l’entrada a magisteri. Des de les universitats, consideren que hi ha un excedent en el nombre de places, per això es reduiran en un 14,1%. La UIC serà el centre on més s’acotarà l’entrada a la facultat d’Educació, passarà de les 240 places del curs passat a les 170 d’enguany (-29,2%). La UB oferirà 110 places menys a partir del setembre (-13,8%).