L'empresa Gate28 es dedica a tramitar reclamacions d'usuaris afectats per retards i cancel·lacions en els vols. Tenen accés a un servidor d'una empresa internacional, EUClaim, que recull les dades dels aeroports. Segons les estimacions habituals, cada any entre juliol i setembre hi ha de mitjana mig milió de persones amb dret a reclamar. Ara s'ha vist que en només quatre dies, de dijous a divendres, hi ha hagut 35.000 passatgers afectats per Vueling. Una xifra que se surt de la mitjana. Els 35.000 passatgers han tingut cancel·lacions o retards de 222 vols. De mitjana, els viatgers poden reclamar 250 euros, que fan un total de 9 milions d'euros que Vueling hauria de pagar. Les companyies que es dediquen a les reclamacions animen els usuaris fer-ho ja que només el 5 % d'afectats decideix engegar el procés, perquè els tràmits són complicats. "Ho faci qui ho faci el procés és llarg perquè les companyies no estan acostumades a rebre aquestes reclamacions " Els experts recorden que les reclamacions es poden fer passats fins a 10 anys, sempre que es conservi la targeta d'embarcament.

Segons els experts consultats per BTV l’afectació dels problemes operatius de Vueling arriba a xifres ben altes. L’empresa Gate28 ha calculat que del 30 de juny al 3 de juliol hi ha hagut 35.000 afectats per vols que sortien o arribaven a Espanya, 13.000 passatgers més del que es considera habitual en temporada d’estiu tenint en compte totes les companyies. En operacions, els vols afectats han estat 222 només en aquests quatre dies.

Segons els mateixos càlculs, el cost de la reclamació per als 35.000 passatgers li pot costar a Vueling nou milions d’euros. I les empreses especialitzades a reclamar les indemnitzacions recomanen als passatgers que ho facin perquè, tot i que el procés és llarg, és un dret. Segons Alba Gasa, responsable de tràmits de Gate28, a Espanya només reclamen el 5,4 % dels usuaris afectats. Una xifra molt baixa perquè el procés és complicat.

Els experts recorden que les reclamacions es poden fer de vols de fins a fa 10 anys, sempre i quan es disposi de la targeta d’embarcament.