Aquest 20 de març del 2022 fa just 50 anys que es va tancar la parada de metro de Correus després de gairebé 40 anys de funcionament. L’Ajuntament dels anys 70 volia que el metro de Barcelona, que ja passava per la Rambla, arribés fins a l’Estació de França. Per això es va construir l’estació de Correus, que va funcionar des de l’any 1934 fins al 1972. El consistori va voler aprofitar la infraestructura ja existent sota la via Laietana i va obrir el que es coneixia amb el nom de ramal Aragó-Correus del Gran Metro.

L’estació de la Barceloneta va substituir la de Correus

A principis dels 70 es va percebre la necessitat de crear una estació que s’ubiqués més a prop de l’Estació de França. Es va construir, llavors, l’estació de la Barceloneta. L’antiga estació no va desaparèixer del tot. I aquest fet va fer créixer la llegenda de l’estació enigmàtica.

Avui, encara es poden veure les restes de l’estació de Correus circulant pel túnel. En queda tot allò que no va ser imprescindible enderrocar. A les parets laterals encara es poden veure els cartells publicitaris: mobles, iogurts i la campanya electoral de l’època. També en queden els fluorescents, els portalàmpades i els cartells propis de l’estació. En un dels murs es conserva un cartell en Din-A4 escrit a màquina que avisa del tancament de l’estació a partir del 20 de març del 1972.