En el que serà possiblement el seu últim viatge oficial a Espanya, Rafael Correa s’ha acomiadat dels seus conciutadans a la ciutat en un acte festiu al qual també han assistit l’alcaldessa Ada Colau, el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello i el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, entre altres personalitats polítiques.

Correa ha atacat directament el president Donald Trump i ha reivindicat una Amèrica Llatina unida per fer front a les polítiques migratòries dels Estats Units. El president equatorià ha assegurat que “venen temps difícils” per consolidar una “Amèrica Llatina unida” i ha apostat per una política comuna en la Comunitat d’Estats Llatinoamericans i Caribenys (CELAC) en matèria d’immigració.

L’acte s’ha emès en directe al programa de televisió equatorià ‘Enlace ciutadadano’, que es retransmet cada dissabte i en què Correa rendeix comptes del que ha fet el govern durant la setmana anterior. La seva visita s’emmarca en la gira de comiat que també el porta a altres capitals europees, i dedicarà la resta del cap de setmana a visitar els equatorians de Madrid, València i Múrcia. Correa ha anunciat que es reunirà amb el rei Felip VI i ha agraït el suport d’Espanya en la firma de l’acord comercial entre l’Equador i la Unió Europea.