Vigilància Duanera de l’Agència Tributària en una operació conjunta amb la Guardia Civil han intervingut 620 quilos de cocaïna amagada en un gran rotor de 12 tones. La mercaderia va arribar al Port de Barcelona procedent de Panamà amb destinació a una empresa de la qual és administrador un ciutadà resident a Lleida.

Amb aquesta intervenció s’ha pogut detenir un membre de l’organització, que els cossos policials consideren ja desarticulada.

537 paquets embolicats en plàstic transparent a l’interior del rotor

L’operació, anomenada Street-22, es va iniciar a finals de desembre al Port de Barcelona, quan la Unitat d’Anàlisi de Riscos de la Duana de Barcelona va detectar l’enviament d’una mercaderia sospitosa procedent de Panamà. El 4 de gener va ser quan es van observar anomalies a l’interior del rotor de corrent altern, d’un pes de 12 tones, amb destinació a Lleida i es va iniciar una investigació per localitzar el destinatari d’aquesta mercaderia.

Un cop obert el carregament, a l’interior del cilindre es van localitzar 537 paquets embolicats amb plàstic transparent, amb anagrames i dibuixos de diferents marques. Quan se’ls va sotmetre a la prova del narcotest van donar positiu en cocaïna. Segons els cossos policials, el càlcul del valor del mercat d’aquesta mercaderia està al voltant dels 20 milions d’euros.

Desarticulat el grup organitzat i detingut un dels integrants

Segons els responsables de l’operació, aquesta és una de les accions més importants en els últims anys a Lleida pel que fa a intervencions de cocaïna. Ha permès desarticular una organització dedicada al tràfic de drogues que operava al territori espanyol des de Lleida capital i s’ha pogut detenir un dels integrants, a qui s’imputen els delictes d’organització criminal i tràfic de drogues.