L’Ateneu Cooperatiu de Barcelona – Coòpolis ha posat en marxa la campanya “Preescrivim cura digna” per donar a conèixer i potenciar la contractació de cooperatives que ofereixen serveis de la llar i les cures des d’una perspectiva responsable.

Servei respectuós i contractació responsable de treballadores

A Coòpolis ja fa dos anys que treballen per enfortir els projectes que ofereixen un servei i una contractació respectuosa en aquest àmbit. Elba Mansilla, responsable de cures de l’ateneu, explica que primer de tot van fer un “mapeig d’entitats perquè moltes cooperatives eren petites, estaven dispersades i cursaven els seus processos de manera independent”.

Mansilla assegura que la majoria de projectes estan liderats per dones que han decidit “autoorganitzar-se” després d’haver treballat durant anys en “l’economia submergida o en l’àmbit del règim especial dels treballadors de la llar”.

Un web aglutina tots els projectes

Un cop feta la identificació van crear un web en què es presenten projectes com Més que Cures, Clara Ser Gran, Mujeres Palante, Ca l’Abril o Coopnet i associacions com Acompanyament al Dol-Hospice.cat o Anem per Feina. A partir d’aquí, van sortir diverses col·laboracions, en molts casos sorgides per les necessitats del confinament.

Ara, amb la campanya, Mansilla reconeix que l’objectiu és “sensibilitzar els professionals de l’àmbit dels serveis socials i sanitari de que poden recomanar la contracció responsable d’aquests projectes, així com donar-los a conèixer a entitats del món cooperatiu”. Per a Mansilla és important “fer extensible la conscienciació que hi ha vers el consum responsable també a l’àmbit de la llar i les cures”.

La campanya, que disposa d’un vídeo promocional, es presentarà el proper 30 de març a l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, en el marc del Dia Internacional de les Treballadores de la Llar i les Cures.