És el primer servei que presta a aquesta pernileria que ja fa 25 anys que és al barri. L'Ivan serà l'encarregat d'entregar la compra a un client, que també és de la zona. CARLES FERRER, gerent de Pernils 181 "Moltes vegades no el podíem oferir o ho fèiem amb una empresa de paqueteria. Queda una mica deshumanitzat, no és el porta a porta que a nosaltres ens agrada, perquè és el servei d'una botiga de tota la vida." Els treballadors i socis d'aquesta cooperativa, que tenen alguna discapacitat intel·lectual, estan convençuts que oferir serveis a la comunitat és un negoci que té futur. De moment les tasques són ben diverses. IVAN CRUZ, treballador i soci de la cooperativa "Anar a correus a buscar algun paquet, anar a la farmàcia a buscar i anem a portar-lo a casa o que enviïn algun familiar a buscar-lo aquí." Això és el que també ha fet aquest matí. El medicament, en aquest cas, es quedarà al local que la cooperativa ha obert a Gràcia, i el client l'anirà a buscar quan li vagi bé. L'avantatge és que l'establiment està obert més de 15 hores al dia. MIL·LA RODRÍGUEZ, gerent de Grup Cooperatiu TEB "La idea és que arribem a ser un punt de referència dels veïns. Tenim intenció d'ampliar a 60 establiments per tota Barcelona, en un temps relativament reduït per tal de donar servei a tota la ciutat, perquè pensem que la ciutat es fa al voltant dels comerços i dels mercats." A més de funcionar com un punt de consergeria, aquí s'hi venen productes de proximitat i d'empreses d'economia social. De moment s'han convertit en l'establiment europeu amb més productes cooperatius en un mateix espai.

La primera botiga de CoopMercat es va inaugurar el 26 d’octubre passat al passeig de Sant Joan, en el barri del Camp d’en Grassot. S’hi venen aliments produïts a Catalunya, sobretot per cooperatives i entitats socials. S’han convertit en l’establiment europeu amb més productes cooperatius en un mateix espai. Darrere aquest nou establiment hi ha la cooperativa TEB Solucions, on treballen persones amb discapacitat intel·lectual. Tenen previst obrir quatre botigues més com aquesta l’any que ve i continuar creixent fins a teixir una xarxa d’una seixantena d’establiments per tot Barcelona.

CoopMercat és l’altra cara del servei Porta a Porta, que s’encarrega del lliurament a domicili d’encàrrecs d’altres botigues i que funciona prenent com a base el mateix local. Amb un horari de 15 hores diàries d’obertura, l’establiment funciona també com a punt de recollida dels productes encarregats pels veïns de la zona. El servei pot demanar-lo, doncs, tant la botiga que ha venut un producte i vol lliurar-lo al seu client com qualsevol persona que no es pot desplaçar, per exemple, a comprar un determinat medicament a la farmàcia mentre aquesta està oberta. Volen oferir serveis de proximitat a la gent i als comerços dels barris.

Des que, dins del Grup Cooperatiu TEB, es va constituir l’any 2009 la cooperativa TEB Solucions, ells s’encarreguen de portar els encàrrecs a casa dels clients de diverses botigues i parades del Mercat de la Concepció. El servei és molt més personalitzat que si ho fa una empresa de missatgeria, i és la millor contribució per a la inserció social de les persones que se’n fan càrrec.